8 mars, 2023REMM

Ny uppdragsledare för REMM

Christer Strömberg har tagit över rollen som uppdragsledare för REMM. Christers företrädare Ulf Pilerot är kvar i REMM-gruppen som rådgivare fram till efter sommaren, då Ulf blir pensionär på heltid.

Vem är du Christer?

– Jag har arbetat på Trafikverket och tidigare Vägverket i över 20 år. Det som engagerar mig mest är hållbarhetsfrågor, där digitala möten passar utmärkt in som ett sätt att skapa tillgänglighet med liten miljöbelastning. Jag är 52 år, sambo och gillar friluftsliv, resor och att laga god mat. Somrarna tillbringar vi gärna i vårt fritidshus på en liten ö i Mälaren utanför Strängnäs. 

Hur ser du på framtiden för digitala möten?

– Det är det nya normala. Vi kommer inte gå tillbaka till hur det var före pandemin, snarare kommer vi att se en ökning. Det vi tyckte var krångligt förr har ju blivit helt naturligt idag. Och den förflyttningen kommer att fortsätta, i takt med att vi utvecklar våra kunskaper och när tekniken blir bättre. Tidigare var det vanligt med en resa en hel dag för ett kort möte, ofta till Stockholm för de som inte är lokaliserade där. Nu är det fullständigt naturligt att vi ersätter många av de resorna med digitala möten. Men det finns förstås också möten som behöver ske på plats och så kommer det fortsätta vara. 

Vad blir REMMs roll nu? Någon skillnad?

– Vi fortsätter att arbeta för att öka kvaliteten i digitala möten i svenska myndigheter, vilket är det REMM gjort sedan starten. Före pandemin var det också ett tydligt fokus att öka andelen, men nu är REMMs huvudfokus kvalitet, inte kvantitet. Metodiken med nätverkande och stöd kommer fortsätta vara ryggraden i arbetet, och vi kommer också fundera på hur arbetssättet kan utvecklas, så länge det finns ett behov av det stöd REMM ger. Vi vet att REMMs insatser uppskattas bland REMM-myndigheterna och nya statliga myndigheter ansluter successivt i samverkan.

Hur ser du på Trafikverkets roll när det gäller digitala möten?

– Trafikverkets roll är självklar. Trafikverket ska erbjuda tillgänglighet i ett hållbart samhälle. Traditionellt tänker vi på fysisk tillgänglighet genom vägar, järnvägar, flyg och sjöfart. Men vi har också digital tillgänglighet, där digitala möten är en viktig del. 

Hur känns det att bli ny uppdragsledare för REMM?

– Det är jätteroligt att vara en del i detta sammanhang och att få arbeta med dessa frågor som ligger mig varmt om hjärtat. Det är också inspirerande att vara en del i den positiva energi som jag upplever i REMM-nätverket. Vi är samlade för en gemensam sak och tillsammans kan vi göra skillnad.

Alla nyheter