19 september, 2022Teknik, Workshop/konferens

Vad är en sändningsstudio och när behövs den? – Webbinarium och ny rapport

Hur skapar vi en trygg miljö där vi och våra kollegor kan känna oss lugna 
och göra vårt bästa, utan att stressas av ansvar för tekniken?

Vi ordnar egna digitala konferenser, blir intervjuade digitalt i nyhetsmedia och deltar som talare i andras konferenser. Men hur gör vi för att ta stöd i sändningsmiljön för att uppfattas som kompetenta? En sändningsstudio underlättar arbetet med våra digitala konferenser och kan skapas på olika sätt. En enkel plats där vi sänder ett webbinarium är till exempel något helt annat än vad en nyhetsredaktion på TV behöver för de dagliga sändningarna. Kanske är en ministudio som man kan sköta själv det vi behöver? Eller en plats där vi har större kontroll på sändningsmiljön, och kan samarbeta flera personer runt en sändning? Kanske är det värt att ha både och?

I ett REMM-webbinariet den 19 september 2022 delar Bengt Littorin, Naturvårdsverket, med sig av sina erfarenheter från sin studio och vi pratar om erfarenheter och tankar om sändningsplatser hos myndigheter. Bengt är även författare till den nya publikationen ”Studiolösningar för digitala möten och hybridmöten”.

Dokumentation:

 

Alla nyheter