26 maj, 2017

Jabber Video

Ciscos Jabber Video är en mjukvarulösning för att köra HD-videokonferens direkt i en dator. Den är hämtad från tidigare Tandberg-produkten Movi (Cisco köpte upp Tandberg 2010) och är kompatibel med olika videoanläggningar – allt från enklare skrivbordssystem till avancerade Telepresence-rum världen över (så länge de stöder H.323/SIP och ITU-ackrediterade bild och ljud-codecar). Videosamtalen är kompatibla med alla större fabrikat för videokonferens på marknaden. Maximalt klarar programmet konferenser i HD-upplösningen 720p, begränsningen sitter i datorns anslutna kamera.

För att få tillgång till tjänsten krävs att man installerar ett gratis klientprogram och har ett abonnemang, antingen som stöds i den egna IT-avdelningens infrastruktur eller hos en operatör/tjänsteleverantör i molnet. I Jabber Video kan man även visa presentationer och dela olika program som man kör i datorn. Man kan även abonnera på en bryggfunktion så att man kan köra flerpartskonferens via video.

Cisco har även släppt en gratisversion av Cisco Jabber Video med tillhörande tjänst. Erbjudandet om gratis videomöten gäller för både företag och privatpersoner (man laddar ner programvaran och skaffar ett konto på ciscojabbervideo.com).

Cisco Jabber Video ska inte förväxlas med uc-klienten Cisco Jabber som fungerar ihop med tillverkarens telefoni- och presence-plattform.

Alla nyheter