8 december, 2021Möten, REMM, Teknik

Ver 2.2 – Myndigheters Möten i Molnet – Digitala mötes- och samverkansalternativ

Den 7 december 2021 presenterade Peter Nordström, strateg på Skatteverket, eSam:s nyligen publicerade rapport ”Digital samarbetsplattform för offentlig sektor”. Rapporten pekar bland annat på flera lösningar som i sig själv eller gemensamt kan utgöra en digital samarbetsplattform för myndigheter. Peter Nordström berättade vad man kommit fram till i rapporten, hur man gått tillväga och vad nästa steg är.

Evenemanget var en del av REMMs webbinarieserie Myndigheters Möten i Molnet (MMiM), där vi belyser problematiken med icke-europeiska, molnbaserade, digitala mötes- och samverkanslösningar. Som vi har kunnat konstatera tidigare så använder många myndigheter exempelvis MS Teams och Zoom, vilka bygger på sådana molnlösningar och då inte lever upp till kraven i lagstiftningen för personuppgiftshantering.

Webbinariet genomfördes i Skype för företag.

Dokumentation

Peter Nordströms presentation

Inspelning

Läs om tidigare MMiM-arrangemang på REMM:s hemsida under Nyheter.

Alla nyheter